Oyun Gündem

Cyberpunk 2 Oyuncuların Başlangıç Yaşam Yoluna Bağlı Olarak Daha Kapsamlı Kollara Ayrılan Hikayelere Sahip Olabilir

“Orada belki de sonunda gerçekten başaramadığımız bir söz verdiğimizi düşünüyorum.”

Kod adı Orion olan Cyberpunk 2, Cyberpunk 2077’de Street Kid, Corpo ve Nomad olan oyuncunun başlangıç yaşam yolu tarafından belirlenen daha büyük dallanıp budaklanan hikayelere sahip olabilir.

Answered Podcast’te konuşan CD Projekt Red anlatı yönetmeni Philipp Weber, Yaşam Yollarının Cyberpunk 2077’nin çoğunda etkili olmamasının stüdyonun gelecek oyunlarda geliştirmek istediği bir şey olduğunu söyledi. Weber şu anda Polaris kod adlı bir sonraki ana hat Witcher oyunu üzerinde çalışırken, Cyberpunk’ın devamı da şu anda geliştirmenin konsept aşamalarında.

Cyberpunk 2077 Street Kid başlangıç bölümü.

Weber, “Örneğin, yaşam yollarıyla ilgili bazı şeyler olduğunu düşünüyorum, bu size daha farklı türde karakterleri oynayabilme sözü veriyor,” dedi. “Bence bu, gelecekte örnek olarak geliştirmek istediğimiz bir şey. Çünkü orada belki de sonunda gerçekten başaramadığımız bir söz verdiğimizi düşünüyorum.”

Cyberpunk 2077’nin açılışı hangi yaşam yolunun seçildiğine bağlı olarak değişiyor, ancak bir saat içinde üçü esasen tek bir ana hikayede birleşiyor. Çeşitli dallanma yollarına ve kendi içinde farklı seçeneklere sahip olsa da, yaşam yollarının etkisi daha sonra ara sıra ek diyalog seçenekleriyle sınırlı kalıyor.

Cyberpunk 2077 Corporate başlangıç bölümü.

“Oyun çok spesifik bir şeyle başlıyor, bir Nomad, bir Corpo, bir Street Kid olabiliyorsunuz ama sonra biraz konseptten uzaklaşıyor. Hepsini bir noktada birleştiriyoruz. Sadece bazı diyalog anlarda ayrışmalar görülebiliyordu,” diyor Weber. “Bir görev tasarımcısı olarak, geriye dönüp baktığımızda geçmişte kalan konuyu görebileceğimizi düşünüyorum, daha fazla deneyim, daha fazla zaman olsaydı, belki de orada yaptığımızdan biraz daha az karışık hale getirebilirdik.”

Cyberpunk 2077’de de çalışmış olan Polaris’in baş görev tasarımcısı Błażej Augustynek, başlangıç macerasının oyunun ana hikayesi için çok önemli olmadığını söyledi. “Bence yaşam yollarında V olarak bıraktığınız hayat önemli,” dedi.

“Yani eskiden ne yaparsanız yapın, her şeyin parçalandığı net bir an var, değil mi? Ve Jackie ile yeni bir hayata başlıyorsunuz. Açıkçası bunun daha önemli olmasını isterdik ama bence şu anda oynadığımız şekilde, sanki belli bir hayattan geliyorsunuz. Ve o hayat sona erdi. Geçmişte kaldı ve şimdi yeni bir hayat yaşıyorsunuz ve bu hayat prologda spoiler vererek sona eriyor ve siz de bunun sonuçlarıyla baş etmek zorunda kalıyorsunuz.”

Cyberpunk 2077 Nomad başlangıç bölümü.

Cyberpunk’ın devam oyunu hakkında çok az şey biliniyor, örneğin birinci şahıs mı yoksa üçüncü şahıs mı olacağı gibi önemli oynanış kararları hâlâ veriliyor. Orijinal Cyberpunk 2077 nihayet son büyük güncellemesini aldı, bu nedenle dikkatler CD Projekt Red’deki devam oyununa daha fazla yönelecek.

Geliştirici Kasım ayında verdikleri demeçte, Cyberpunk 2077’nin PlayStation Store’da satıştan kaldırılmasına neden olan çalkantılı lansmanına yol açan aynı uygulamaları tekrarlamamaya kararlı olduğunu ve sonuç olarak birkaç önemli geliştirme sürecini değiştirdiğini söyledi. CD Projekt Red’in Cyberpunk 2077 üzerinde üç yıl boyunca çalışmasına neden olan bu çalkantılı başlangıç, geliştiricinin oyunu tersine çevirmeye ve oyuncuların güvenini yeniden kazanmaya çalışmasına neden oldu.

Fethpasha

Atari 2000'den beri oyun oynayan zamanının bir çok oyununu tatmış ve genel itibari ile RPG tutkununu haline gelmiş birisi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir