Oyun Gündem

Xbox Game Pass Oyunlarına Yama Kurulumu(Güncellendi)

Windows uwp ve dosya koruması yüzünden game pass ile indirilen oyunlara Türkçe yama ve MOD kurma biraz zor olabiliyor.

Windows bazı oyunlara mod desteği getirsede sınırlı oyunlar için geçerli. Normalde sadece oyunu dump ederek yamalarınızı kurabilirsiniz ama bazı oyunlar xbox live bağlatısı istemekte ve sadece dump ederek oyunlar çalışmayabilir.

Bu yöntem ile oyunu dumplayarak türkçe yama yada farklı oyun modlarını kurabilirsiniz.

Oyunları dumplamak (yedekleme) için gerekli programı indirin.

LİNK: https://www.diskinternals.com/linux-reader/

İndirdikten sonra oyunun dosyalarını çıkartmak istediğiniz konuma yeni bir klasör oluşturun. Linux Readeri yönetici olarak başlatın ve sonra oyunu açıp ana menüye gelmesini bekleyin. Ana menüye geldikten sonra Linux Readerda diskler gözükecek ve orda oyununuzun boyutunda bir disk olması lazım. Oyununuzun diskini gördükten sonra diskin içine girin ve $ işareti olmayan bütün belgeleri seçerek sağ tık yapıp save diyerek oluşturduğunuz yeni klasörü seçin ve kurulumun bitmesini bekleyin. Kurulum bittikten sonra gamepass üzerinden oyunu kaldırın ve gamepass uygulamasını kapatın.

Başlata gelip PowerShell yazın ve yönetici olarak başlatıp cd yazıp bir boşluk bırakarak tırnak içinde dosya konumunu yazıyoruz. Örnek olarak ; cd “Oluşturduğunuz Dosya Konumunu” bu şekilde yazıp enter basıyoruz ve alt satırda dosyanın içine girdiğini göreceksiniz ve bir alt satıra da ; Add-AppxPackage -Register AppxManifest.xml yukarıda verdiğim kodu yapıştırıp enter basın ve yukarda arka planı yeşil bir yazı görmeniz lazım. Her şeyi yaptıysanız gamepassi açın ve oyunu bulup oyna diyerek oyunu çalıştırın ve oyun açıldıktan sonra kapatın. Artık istediğiniz modu ve yamayı belirlediğiniz dosya konumuna kurup oynayabilirsiniz.

VİDEOLU ANLATIM:
Videoda yazmanız gereken kod: Add-AppxPackage -Register AppxManifest.xml

Gameolog

Gameolog kurucusu olarak oyun sektörünü sıkı bir şekilde takip ediyorum. Sektöre ait son gelişmeleri ve haber içeriklerini sizlere en doğru şekilde iletmeyi amaçlıyorum...

2 Yorum

  1. Videoda yazmanız gereken kod: Add-AppxPackage -Register AppxManifest.xml

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir