Oyun Gündem

Valheim FPS Arttırma ve Performans Ayarları

Valheim basit görünümlü bir oyun olabilir, ancak bu okuyacağınız değişiklikler, 20 ila 40 FPS kazandırarak daha stabil oyun performansı sağlayacak.

Valheim, Steam’i kasıp kavurdu ve piyasaya sürüldüğünden beri milyonlarca kopya sattı. Oyuncular, nasıl hayatta kalacaklarını, ekipman üretmeyi, bossları ele geçirmeyi, kendi evlerini ve yerleşim yerlerini inşa etmeyi öğrenerek oyunun tadını çıkarıyorlar. Ancak bazı oyuncuların yaşadığı kare hızı sorunları can sıkabiliyor.

Bazı oyuncular bossları ele keserken veya yoğun ormanlık alanlarda ilerlerken oynanabilir kare hızlarını korumakta zorlandıklarını ifade etmişler. Tabi buna çözüm olarak ise kolay bir yöntem bulunmuş gibi.

Her zaman olduğu gibi, bu tür değişiklikleri yaparken, önce, yapılandırma dosyasının bir kopyasını oluşturun, çünkü herhangi bir sorun çıkarsa geri alabilin diye.

Aşağıdaki klasöre gidin, (C :)> Program Dosyaları (x86)> Steam> steamapps> common> Valheim> valheim_Data veya oyunun yüklü olduğu sürücüden biri.

“boot” adlı dosyaya sağ tıklayın ve onu Not Defteri veya başka herhangi bir basit metin düzenleyici ile açın.
Bu iki satırı “boot” dosyasının en başına ekleyin.

  1. “gfx-enable-gfx-jobs = 1”
  2. “gfx-enable-native-gfx-jobs = 1”
  3. Değişiklikleri kaydedin ve dosyayı kapatın.

Daha sonra Steam’e girip Kitaplığınızda Valheim’e sağ tıklayın ve ardından Özellikler’i seçin. Genel sekmesinde, Başlatma Seçenekleri kutusuna “-window-mode-exclusive” yazın. Son olarak, Valheim’ı başlatırken Ctrl + Alt + Del tuşlarına basarak Görev Yöneticisini açın, ardından işlem listesinde Valheim’ı bulun, sağ tıklayın ve Ayrıntılara Git’i seçin. Valheim.exe’ye sağ tıklayın ve önceliği yüksek olarak ayarlayın. Oyun her başlatıldığında bu adımın tekrarlanması gerekecektir.

Oyuncular, kare hızında 20-40 FPS‘ye kadar artışlar bildirmiş, ancak herkesin bu düzeyde bir iyileşme görmeyeceği unutulmamalıdır.

Erken erişimli bir oyun olarak, Valheim’ın performansı şüphesiz zamanla artacaktır, bu nedenle, umuyoruz ki oyun tamamen çıktığında bu sorun giderilecektir.

Gameolog

Gameolog kurucusu olarak oyun sektörünü sıkı bir şekilde takip ediyorum. Sektöre ait son gelişmeleri ve haber içeriklerini sizlere en doğru şekilde iletmeyi amaçlıyorum...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir