Oyun Gündem

Uncharted: Legacy of Thieves Collection Detayları Ortaya Çıkıyor

Yeni Uncharted: Legacy of Thieves Collection detayları ortaya çıktı. ESRB tarafından yapılan derecelendirme, yenilenmiş versiyonların bulunduğu pakette çok oyunculu modların yer almayacağına işaret ediliyor.

Bildiğiniz gibi son gerçekleştirilen PlayStation Showcase 2021 sırasında, Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu ve Kayıp Miras oyunlarının Uncharted: Legacy of Thieves Collection adı altında PC ve PlayStation 5 platformlarına geleceği duyurulmuştu.

Aslına bakarsanız, bu çok da büyük bir sürpriz olmamıştı. Çünkü gerek GQ tarafından SIE Başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan ile yapılan röportaj, gerekse de çeşitli sızıntılar zaten PlayStation 4 oyunlarının PC için de satışa sunulacağına resmiyet kazandırmıştı. Müjdeli haber ise PlayStation Showcase 2021 sırasında gelmişti.

Verilen bilgiye göre PlayStation 5 versiyonu 2022 yılının başlarında satışa sunulacak iken, Iron Galaxy işbirliğinde hazırlanan PC versiyonu ise konsol versiyonundan kısa bir süre sonra oyuncuların beğenisine sunulacak.

Bizler net bir çıkış tarihine ilişkin duyuru beklerken, yakın bir zaman önce ESRB tarafından yapılan derecelendirme ise üzücü bir haberi beraberinde getirdi.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection Detayları Üzdü

Bildiğiniz gibi serinin ilk üç oyununun bir araya geldiği Uncharted: The Nathan Drake Collection paketinde, bahsi geçen oyunların çok oyunculu modları içerikten çıkartılmış ve sadece ana senaryo modları bizlere sunulmuştu. Görünen o ki, PC ve PlayStation 5 için çıkacak olan koleksiyon paketi için de benzer bir durum söz konusu olacak.

ESRB tarafından yapılan derecelendirmeye bakılırsa, koleksiyon paketi etkileşimli elementler barındırmayacak. Bu da, çok oyunculu modların Uncharted: Legacy of Thieves Collection içeriğinden çıkartıldığı anlamına geliyor. Halbuki her iki oyunun geçmişteki derecelendirmelerinde, çok oyunculu modlara çevrimiçi etkileşimlere referanslar görmüştük.

Söz konusu derecelendirmeye ilişkin olarak Sony Interactive Entertainment tarafından herhangi bir açıklama şu an için yapılmış değil. Ancak bunun için çok fazla beklemeyecekmişiz gibi görünüyor. Çünkü, net tarih duyurusu yakın bir zamanda gerçekleştirilebilir. Bu da, koleksiyon paketinin içeriğine dair detaylı açıklamaların yapılacağı anlamına geliyor.

Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu Hakkında

Nathan Drake için kapanış perdesi olan son oyunda, karakterimiz ağabeyi Sam Drake ile uzun zamandır kayıp olan Kaptan Avery’nin kayıp hazinesini bulmak için yola çıkıyor. Uzun soluklu macerada, kayıp korsan kolonisinin bulunduğu Libertalia’ya kadar uzanıyoruz.

Uncharted: Kayıp Miras Hakkında

İkinci ve üçüncü oyunda yardımcı karakter rolündeki Chloe Frazer’ın ana karakter rolünde olduğu Uncharted: Kayıp Miras’ta, Hindistan topraklarındaki Batı Gat Dağları’na gidiyoruz. Amacımız ise Ganeş’in Altın Fildişini bulmak olacak.

Fragman videosu

Gameolog

Gameolog kurucusu olarak oyun sektörünü sıkı bir şekilde takip ediyorum. Sektöre ait son gelişmeleri ve haber içeriklerini sizlere en doğru şekilde iletmeyi amaçlıyorum...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir