Oyun Gündem

The Witcher 3: Wild Hunt 50 Milyon, Serinin Tamamı İse 75 Milyon Satışa Ulaştı

CD Projekt, The Witcher 3: Wild Hunt’ın mükemmel bir başarı elde ettiğini doğruladı. Şirket Cyberpunk 2077 için ilk hikaye eklentisinin tanıtımını yapmaya hazırlanıyor, ama Geralt’ın üçüncü macerasının hala iyi performans gösterdiği ortaya çıktı.

CD Projekt 2023’ün ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı, ancak şirket tarafından sunulan en önemli haber Andrzej Sapkowski’nin yarattığı evrenden gelen bu oyunun finansal sonuçları oldu.

Dünya çapındaki oyuncular The Witcher 3: Wild Hunt’ın 50 milyondan fazla kopyasını satın aldı. Buna The Witcher ve The Witcher 2’yi de eklersek, CD Projekt RED oyunlarının 75 milyondan fazla sattığını doğruladı.

CD PROJEKT CEO’su Adam Kiczyński açıklamalarında:

”Geralt’ın maceralarının ilk iki bölümü de buna eklendiğinde üçlemenin tamamı 75 milyondan fazla sattı. Bu serinin gücünden, özellikle de Witcher evrenindeki gelecek projeler bağlamında çok memnunuz”

Peter Neljubovic, kamuya açık verilere dayanarak, The Witcher 3’ün şu anda tarihin en çok satan ilk on video oyunundan biri olduğunu doğruladı.

CD Projekt ayrıca 2023’ün ilk çeyreğinde gelirinin 175 milyon PLN ve net karının 70 milyon PLN olduğunu bildirdi.

Önceki dönemlerde olduğu gibi Cyberpunk 2077 satışlarda en büyük paya sahip oldu. CD PROJEKT finans başkan yardımcısı Petr Neljubovic, “Aralık 2022’de yeni nesil konsollar için piyasaya sürülen The Witcher 3 de iyi bir çeyrek geçirdi” dedi.

Kaynak
Playground

Gameolog

Gameolog kurucusu olarak oyun sektörünü sıkı bir şekilde takip ediyorum. Sektöre ait son gelişmeleri ve haber içeriklerini sizlere en doğru şekilde iletmeyi amaçlıyorum...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir