Oyun Gündem
Trend

Oyun Dünyasının En İkonik Karakterleri

Oyuncuları oyunun içine çekmek için kullanılabilecek en iyi araçlardan biri o oyunun karakterleridir. Hikayenin temelini oluşturan karakterlerin olaylara karşı tutumu, ağzından çıkan kelimeler, tepkileri gerçek insanlara ne kadar yakın olursa insanlar o karakterlere o kadar bağlanır. Yazımızda oyuncuların gönlünde taht kurmuş, efsaneleşmiş oyun karakterlerini ele alacağız.

Ezio Auditore

Ezio Auditore, Assassin’s Creed serisinin tartışmasız en ikonikleşmiş karakteridir. İtalyan bir suikastçi olan Ezio, Assassin’s Creed 2, Assassin’s Creed Brotherhood, Assassin’s Creed Revelations oyunlarının ana karakteridir. Birçok oyuncu tarafından Assassin’s Creed Ezio üçlemesi bu serinin en iyi oyunları olarak görülür. İntikam ateşiyle yanıp tutuşan Ezio’nun oyun dünyasının en ikonik karakterlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Rivia’lı Geralt

Witcher serisinin ana karakteri olan Geralt beyaz uzun saçları, sakalları, yüzündeki karizmatik çiziği ile ölümcül bir canavar avcısıdır. 100 yaşının üzerinde olan bu efsunger kuzeyin en güçlü kılıç ustasıdır ve Witcher evreninde hemen hemen herkes tarafından tanınmıştır. Asla bedavaya çalışmayan efsunger oyun dünyasının efsanelerinden biridir.

Vaas Montenegro

Far Cry 3’ün unutulmaz kötü karakteri Vaas birçok oyuncunun gönlünde taht kurmuştur. Vaas bir nevi sinema tarihi için Joker neyse oyun tarihi için odur. Tavırları, konuşmaları, hareketleri ile Joker karakterini bize defalarca kez hatırlatmıştır. Far Cry oyunlarının silik karakterleri arasında adeta bir elmas gibi parıldar. Vaas kötü bir karakter olmasına rağmen oyuncuların sempatisini kazanmayı başarmıştır. Oyun dünyasının en ikonik karakterlerinden biri olmakla birlikte oyun dünyasının en ikonik kötü karakterlerinden biri olan Vaas bu listeye girmeyi hak ediyor.

Kratos

God of War serisinin efsane ana karakteri olan Kratos, Blades of Chaos ile Yunan mitolojisini paramparça ediyor. Kratos amansız bir ilah katili. İlahlara bile kafa tutabilecek güçte olan bu karakterin karizmasından büyülenmemek imkansız olsa gerek. Gri derisi, kırmızı dövmeleri ve kasları ile Kratos oyun dünyasının efsane karakterlerinden birisi.

Solid Snake

Metal Gear serisinin ana karakteri olan Solid Snake için imkansız diye bir şey yok. Hideo Kojima’nın usta kaleminden çıkıp efsaneleşen bu karakter “İmkansızı mümkün hale getiren adam” olarak bilinir. Gri elbisesi, amansız bakışları ve korkusuz hareketleriyle Solid Snake bir efsanedir.

Dante – Vergil

Bu iki karakteri birbirinden ayırmak ayıp olurdu. Birbirleriyle birçok kez çatışan Dante ve Vergil, Devil May Cry serisinin en ikonik iki karakteridir. Karizmatik duruşları, abartılı parlak güzel giysileriyle karizmalarından ödün vermeyen kardeşler oldukça popülerler. Kırmızı ve mavinin en iyi kombini olan Dante ve Vergil için aslında söylenilebilecek tek söz var “Jackpot”.

Sonuç

Aslında bu listeye girebilecek tonla karakter olduğu aşikar Prophet, Captain Price, Tomy Vercetti, Vito Scaletta, Master Chief gibi efsane karakterlerde bu listeye girmeyi hayli hayli hak ediyor.

Gameolog

Gameolog kurucusu olarak oyun sektörünü sıkı bir şekilde takip ediyorum. Sektöre ait son gelişmeleri ve haber içeriklerini sizlere en doğru şekilde iletmeyi amaçlıyorum...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir