Oyun Gündem
Trend

Oyun Dünyasına Damgasını Vurmuş Oyunlar

Oyunlar uzun bir süredir eğlence sektörünü kasıp kavuruyor. Bu sektöre damgasını vuran, adından uzunca söz ettiren oyunları yazımızda sizler için derledik

Gta Vice City

Gta Vice City hakkında aslında söylenilebilecek pek bir söz yok. 2003 yılında piyasaya sürülen oyun Rockstar Games’in, Gta 3 ile oyun dünyasına getirdiği devrimi devam ettirdi. Oyunlarla haşır neşir olan herkes en az bir kere mavi gömleğiyle Vice City sokaklarını kaosa sürüklemiştir.

Half-Life 2

Half-Life 2 hala eskimeyen oynanışı, müthiş oyun motoru, güzel atmosferi ve hikayesi ile yılların eskitemediği efsaneleşmiş bir yapım. Gordon Freeman’ın hikayesini devam ettiren yapım oyun dünyasına ismini altın harflerle yazdırmış ve popülerliğini çok uzun bir süre korumuştur.

TES V: Skyrim

Skyrim çıkışının üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen hala popülerliğini koruyan, oldukça geniş bir kitleye sahip olan kült bir yapım. Bethesda’ nın en iyi yapımlarından biri olan Skyrim oyunun ilk saniyesinden içine sokan atmosferi, sürüsüne bereket olayla karşılaştığımız eşsiz açık dünyası ile oyuncuların gözbebeği.

Mass Effect 2

Mass Effect 2 oyuncuların aklına kazınmış uzayın ücra köşelerinde amansız mücadeleler verdiğimiz kaliteli bir yapım. İlk oyunun başarısının ardından daha iyi işlenmiş karakterler, RPG elementleri ve hikayesiyle herkesin takdirini toplayan bir yapım.

Gta 5

Gta 5 2013 yılında çıkmasına rağmen Rockstar Games’ in hala ekmek kapısıdır. Gta 5’in oyun dünyasını adını nasıl yazdırdığını anlatmak için size tek bir cümle söylemem yetecektir “Abi Gta 5 kaldırıyor mu?” bu cümleyi hemen hemen hepimiz duymuşuzdur. Bir dönemin bilgisayar kalite testi olan bu yapım hikayesi, oynanışı, karakterleri, grafikleri kısacası tamamıyla kusursuza yakın sevmeyeni olmayan bir yapım.

Portal 2

Listeye giren ikinci Valve yapımı olan Portal 2 bulmaca oyunu tarihinin en önemli oyunları arasında. Popülerliği git gide azalan bulmaca oyunları furyasında Portal 2 yeni bir trend olarak yerini aldı. Hikaye sunumu açısından eşsiz bir kaliteye sahip bu oyuna bir şans vermelisiniz.

Gameolog

Gameolog kurucusu olarak oyun sektörünü sıkı bir şekilde takip ediyorum. Sektöre ait son gelişmeleri ve haber içeriklerini sizlere en doğru şekilde iletmeyi amaçlıyorum...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir