Oyun Gündem

Just Cause Geliştiricisi Orta Çağ Aksiyon Oyunu Üzerinde Çalışıyor

Just Cause’un arkasındaki geliştirici Avalanche Studios Group’un Ravenbound: Tales of Avalt adlı yeni bir roguelike fantezi oyunu üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Avalanche Studios Group, yaklaşmakta olan Hogwarts Legacy’nin arkasındaki geliştirici olan Avalanche Software ile karıştırılmaması gereken, Rage 2 ve Just Cause serisi gibi oyunların arkasındaki geliştiricidir. Avalanche Studios Group, biraz takdir edilmeyen oyunlar olsa da, sağlam ve eğlenceli hale getirmesiyle bilinir.

Avalanche Studios Group’un şu anda en popüler serisi Just Cause’un beşinci oyunu ve Contraband adlı Xbox Game Studios ile açık dünya ortak oyunu da dahil olmak üzere geliştirme aşamasında olan birden fazla oyunu olduğu bildirildi.

Ancak, yakın tarihli bir sızıntıda ortaya çıktığı gibi, Avalanche Studios Group’un şu anda “Jackdaw” kod adı altında geliştirilmekte olan başka bir oyun üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Oyunun gerçek adı Ravenbound: Tales of Avalt olarak açıklandı ve stüdyo için yeni bir türde yepyeni bir IP olacak. Fantezi başlığı, Hades ve Returnal gibi diğer yüksek profilli roguelike başarılarından sonra öne çıkan bir oyun tarzı olan roguelike olacak.

Oyunun gelişimi, oyunun kendisi hakkında oldukça fazla bilgi ile birlikte Twitter’da Shawn Weber tarafından sızdırıldı. Bildirildiğine göre oyun, Avalt adlı bir ortaçağ fantezi ülkesinde geçecek ve oyuncuya onu işgalcilerden korumakla görevlendirilecek. Oyuncu, her biri farklı istatistiklere ve silahlara sahip olan Kuzgunun Gemileri olarak bilinen üç karakterden biri olarak oynamayı seçecek ve oyuncu öldükten sonra düşmeyen özellik kartlarını kullanarak özelleştirebilecek.

Roguelike oyunlar, oyuncu her öldürüldüğünde prosedürel olarak yeniden karıştırılan belirli miktarda varlığı ve düşman türünü sürekli olarak yeniden kullanabilmeye dayanır. Bazı roguelike oyunlar bu nedenle hikaye modundan tamamen vazgeçiyor, ancak 2021’in Returnal gibi diğerleri bu prosedürel unsuru zorlayıcı hikayesine entegre etmeyi başardı. Ravenbound’un bir kampanyası olup olmayacağı veya sürekli bir katartik mücadele arayışı olup olmayacağı henüz açıklanmadı. Shawn Weber oyunu, hikayesinden çok savaş mekaniğine dayanan roguelike bir oyun olan açık dünya Dead Cells olarak tanımladı.

Ravenbound ile ilgili sızdırılan bir diğer detay da, AC Origins’deki Assassin’s Creed Series’de tanıtılan özelliğe benzer şekilde, oyuncunun dünyayı uçan bir kuzgunun perspektifinden görmesini sağlayan bir özelliği içereceği bildiriliyor. Oyunun ayrıca, birçok oyuncu tarafından küçümsenen bir sistem olan oyun içi para birimi ve ganimet kutusu mekaniğini de içereceği, bazı önde gelen oyuncuların ganimet kutularının yasa dışı hale getirilmesi gerektiğini bile söyleyeceği iddia ediliyor. Bununla birlikte, Ravenbound’un bu mekaniği herhangi bir sömürü derecesine zorlayıp zorlamayacağı bilinmiyor.

Ravenbound: Tales of Avalt’ın Avalanche Studios Group tarafından geliştirilmekte olduğu bildiriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir