Oyun Gündem
Trend

Dungeons and Dragons: Dark Alliance İnceleme

Dungeons and Dragons: Dark Alliance, eksiklikleri olmasa da, sağlam bir fantezi aksiyon rol yapma deneyimi sunuyor.
Dungeons and Dragons: Dark Alliance, 2000’lerin başındaki klasik Baldur’s Gate: Dark Alliance  oyunlarının devamı niteliğinde.

Dungeons and Dragons: Dark Alliance ortamı, kuzeyde Faerun ülkesinde donmuş bir çorak arazidir. Dungeons and Dragons: Dark Alliance boyunca oyuncular derin, karanlık zindanlardan, kulelerden ve bir dizi buzlu yerden hoş bir çeşitlilik ortamı içinde hikayeyi yaşayacaklar. Bazı konumlar biraz kendini tekrar ediyor gibi görünse de, her bir alanın sunduğu şeyleri keşfetme ve deneyimleme fırsatları sayesinde çok da fazla tanıdık gelmiyorlar.

Oyunun Hikayesi Karakterleri

Hikaye, Icewind Dale’de geçen The Crystal Shard romanından aynı isim olan “Crenshinibon” için bir güç mücadelesi etrafında dönüyor. Bu kalıntı muazzam bir güce sahip ve eğer yanlış ellere geçerse, Buz Rüzgarı Vadisi’nin On Kasabası mahvolabilir. Eserin gücünü aramak için yedi farklı grup ortaya çıkar, ancak neyse ki Salon’un Yoldaşları, belirli bir kıyameti önlemek için varlar. Drizzt Do’Urdern, Bruenor Battlehammer, Wulfgar ve Catti-brie, Icewind Dale’de yıkımı engellemek için bir kez daha bir araya geliyor.

Salonun Yoldaşları, görsel tarzları ve savaş yetenekleri bakımından farklıdır. 
Drizzt, yetenekleri olabildiğince çabuk hasar verme etrafında dönen hızlı hareket eden bir karakterdir. 
Bruenor, büyük bir hasara dayanabilen bir tank karakteridir. 
Wulfgar ağır vuruşlu, iki elli silahlar kullanan ve güçlü darbeler vuran bir karakterdir. 
Catti-brie, diğer karakterlerden daha çok menzilli saldırılara odaklandığı için en eşsiz oyun stiline sahiptir. 
Tuque Games, her karakterin benzersiz ve eşit derecede mükemmel bir şekilde tek başına oynanabilir hissetmesini sağlama konusunda harika bir iş çıkarmış.

Savaşın büyük kısmı yakın dövüş odaklı, hızlı tempolu ve gösterişli. Dungeons and Dragons: Dark Alliance’ın mücadelesi tüm karakterlerde çok iyi akıyor. Hafif ve ağır saldırıları daha güçlü tekniklerle engellemek, zor göründüğü kadar sezgiseldir. Karşılaşmalarda başarılı olmak için oyuncuların savaş alanında hareket etmeleri, kilit hedefleri ortadan kaldırmaları ve taktiklerini sürekli olarak iyileştirmeleri gerekecek. Oyuncular yakın dövüş, menzilli ve büyü yapan karakterlerle karşı karşıya gelecekler ve bu canavarlar seçilen zorluk seviyesinden bağımsız olarak zorlu da olabilirler.

Oyunun Haritası

Dungeons and Dragons: Dark Alliance, her biri üç seviyeden oluşan yedi hikayeye bölünmüştür. Haritadan oyuncular, üstesinden gelmek istedikleri bir sonraki eylemi seçerler. Zorluk seviyesi, karakterlerin genel güç seviyesinden ölçülür. Oyun en kolayda açsanız bile zorlu bir deneyim olabilir.

Dungeons and Dragons: Dark Alliance’daki her bölüm benzer şekilde yapılandırılmıştır. Çoğu bölümde, oyuncuların bir sonraki alana erişmek için birkaç eşya toplaması gerekecek. Birkaç bölümden sonra, bu tekrarlamalar olacak, çünkü genellikle bir kapıyı açmak için patlayıcılar toplar ile sihirli şekilde kilitlenmiş bir kapıyı açmak için birkaç rün toplayacaksınız. 

Karakter kullanımı ve bölümlerin tekrarlama hissi kusurlara rağmen, Dungeons and Dragons: Dark Alliance doğru bir iş çıkarmayı başarmış gibi. Bazı koleksiyonluk oyun içi öğeler, anlatım ve bazı harika animasyonlu ara sahneler sayesinde oyun gayet başarılı.

Dungeons and Dragons: Dark Alliance, bugün itibari ile PC, PS4, PS5, Xbox One ve Xbox Series X/S için mevcut.

Gameolog Puan: 80

Gameolog

Gameolog kurucusu olarak oyun sektörünü sıkı bir şekilde takip ediyorum. Sektöre ait son gelişmeleri ve haber içeriklerini sizlere en doğru şekilde iletmeyi amaçlıyorum...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir