Oyun Gündem

Dead Cells 2022 İçerik Yol Haritası Açıklandı

Dead Cells’in geliştiricileri, oyunun 2022 ve sonrası için önemli içerik yol haritasını ortaya koyuyor ve en heyecan verici haberin henüz gelmediğini vaat ediyor.

Piyasadaki en popüler roguelitlerinden biri olan Dead Cells, oyuncuların tekrar tekrar geri gelmesini sağlayan, lansman sonrası yılların içeriğine sahipti. Geliştiricinin Steam’deki en son blog gönderisine göre, bu durum öngörülebilir gelecekte devam edecek gibi görünüyor.

Dead Cells geliştiricileri Motion Twin ve Evil Empire, oyunun 2022’nin tamamında içerik alacağını duyurdu. Duyurunun içeriğine ve gösterilen özelliklere bakılırsa, söz konusu içeriğin tüm oyuncular için ücretsiz olacağı görülüyor. ancak çoğunun hala bir sır perdesi altında olması özellikle dikkate değer. Duyuruya göre, ortaya çıkan tek yeni öğe uzun zamandır beklenen Panchaku silahı ve geri kalanı bir “sürpriz” olacak.

Dead Cells 2022 içerik yol haritasına göre, oyun ilk olarak bu yaz Panchaku güncellemesini alacak. Sonbaharda geliştiriciler oyun için özel bir Boss Rush modu yayınlamayı planlıyor, kış güncellemesi ise yol haritasının ilk gizli unsuru. Son bölüm belki de şimdiye kadarki en şaşırtıcı bölümdür ve muhtemelen Dead Cells’in ömür boyu satış rakamlarından ilham alıyor. Duyuru, 2023’ün “Ölü Hücreler tarihindeki en heyecan verici yıl” olacağını ve bunun şu anda birçok farklı anlama gelebileceğini söylüyor.

Tabii ki Dead Cells’in daha önce tatil temalı içerikler aldığını belirtmekte fayda var ve kış güncellemesinin daha önce görülenlere biraz benzer olması muhtemel. Motion Twin ve Evil Empire’ın 2023 için planları ne olursa olsun, stüdyoların 2022’nin sonu yaklaştıkça onlar hakkında daha fazla bilgi vermesi muhtemel. Duyuru, onları Dead Cells’in orijinal 1.0 sürümüyle karşılaştırıyor, bu nedenle geliştirme ekibinin gelecek yıl için bazı büyük DLC planları olabilir.

Durum ne olursa olsun, bunların geçici sürüm süreleri olduğunu belirtmekte fayda var ve yol haritası, öngörülemeyen koşullar nedeniyle bu sürelerin değişebileceğini de belirtiyor. Bununla birlikte, serbest bırakılma sırası şimdiye kadar neredeyse kesin olarak belirlendi. Dead Cells kısa oyun oturumları için mükemmel olduğundan, geliştiricilerin temel oyun döngüsüyle uğraşmaları pek olası değildir. Bunun yerine, şimdiye kadar yaptıkları gibi daha da ücretsiz ve ücretli içerikle daha da geliştirmeyi seçebilirler.

Motion Twin ve Evil Empire’ın 2023’teki oyun planları hakkında yaptığı açıklama, stüdyoların devamı gelecek gibi gelse de, durumun böyle olması pek olası değil. Geliştiriciler daha önce Dead Cells’in devamı olmayacağını ve stüdyonun oyunu güncel tutmanın tercih edilen yolunun genişletme paketleri ve DLC’ler aracılığıyla içerikle dolu tutmak olacağını söyleyerek kayda geçmişti.

Dead Cells artık Mobil, PC, PS4, Switch ve Xbox One’da mevcut.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir