Oyun Gündem

Blizzard Entertainment, Spellbreak Geliştiricisi Proletariat’ı Satın Aldı

Spellbreak’in kapandığını açıklamasından bir gün sonra, yeni raporlar Blizzard Entertainment’ın Boston merkezli stüdyo Proletariat, Inc’i satın aldığını gösteriyor.

Proletariat, Inc olarak bilinen Boston, Massachusetts merkezli geliştirme stüdyosu için 24 saat büyük bir hız treni oldu. Dört yıl sonra, stüdyoların sihir tabanlı battle royale oyunu Spellbreak kapatılıyor. Stüdyo, çevrimiçi oyunlarının neden 2023’ün başlarında sona erdiğine dair herhangi bir neden vermedi, ancak birçoğu sunucuları düşük bir oyuncu popülasyonu için çalışır durumda tutmanın artık uygun maliyetli olmadığını düşünüyor.

Hayranlar için bu haber hayal kırıklığı olsa da, çoğu kişi stüdyo için sırada ne olduğunu merak etmeye başladı. Oyuncuların yılın geri kalanında sihir temelli savaşa doymak için zamanı olsa da, muhtemelen 24 saatten kısa bir süre sonra Proletarya için sırada ne olduğuna dair bir cevap almayı beklemiyorlardı. Görünüşe göre stüdyo, bu sabah erken saatlerde yapılan şaşırtıcı bir duyuru sayesinde dünyanın en büyük stüdyolarından birine katılıyor.

Henüz Blizzard veya Proletarya tarafından resmi olarak açıklanmasa da GamesBeat yazarı Dean Takahashi, iki stüdyonun güçlerini birleştireceğini doğruladı. Habere göre Blizzard Entertainment, Proletarya’yı bilinmeyen bir meblağ karşılığında satın aldı. Anlaşmanın kendisi, Blizzard’ın en az 10 yılda yaptığı en büyük satın almadır ve son eklenen harici stüdyo 2005’te Swinging Ape idi. Dahili bir Activision stüdyosu olan Vicarious VIsions, Diablo franchise’ı üzerinde çalışmaya yardımcı olmak için Blizzard’a katlandı. Birkaç yıl önce, ancak bu Activision ve Blizzard’ın bir araya gelmesinden sonra geldi.

Proletarya Mayıs ayından beri Blizzard’a yardım ettiği için bu hareket çok şaşırtıcı olmayabilir. Ancak artık Proletariat resmi olarak Blizzard’a katıldığına göre, 100 kişilik ekip, World of Warcraft tarafına eklenecek. Genişletilmiş personel ile Blizzard, gelecek genişletmeler için kalite ve zamanlama hedeflerine ulaşmanın daha kolay olacağını ve oyuncuları meşgul etmek için içerik güncellemeleri arasındaki süreyi azaltacağını umuyor.

World of Warcraft’ın dokuzuncu genişleme paketi bu yıl içinde piyasaya çıkmayı planladığı için Proletariat’daki ekip muhtemelen meşgul olacak. Bu yılın başlarında duyurulan Dragonflight, oyunculara sadece oynayacakları yeni hikaye içeriği, keşfedilecek yeni bir kıta ve sürülebilir ejderhalar sunmakla kalmıyor, aynı zamanda yepyeni bir oynanabilir ırk ve sınıf ekliyor. Beklendiği gibi, Dracthyr, savaşta bir insan veya bir ejderha formu arasında form değiştirme yeteneğine sahip, ejderha tabanlı bir insansı. Buna ek olarak, Evoker sınıfı, müttefiklere yardım etmek için yıkıcı ejderha tabanlı büyü ve destek büyüleri kullanabilen melez bir sınıf gibi görünüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir