Donanım GündemOyun Gündem

Bir Zahmet! Intel, Alder Lake-S Serisi İşlemciler için Yeni Soğutucular Çıkarmayı Planlıyor

Ayxerious tarafından Twitter’da yayınlanan bir slayt, Intel’in kutulu masaüstü CPU’larına eklenen standart soğutucularını güncelleyeceğini duyurdu. Kayda değer olan şey, slaytta soğutucuların nihai tasarımları gösterilmemektedir, ancak nihai tasarım için şu veya bu şekilde benimsenebilecek üç tasarım önerisi bulunmaktadır. Bu soğutucular Intel Laminar RH1, RM1 ve RS1 olarak adlandırılacak.

Tasarımlar ne kadar hassas görünürse görünsün, Intel nihayet AMD’nin masaüstü işlemci teklifinin, paketlenmiş soğutucular nedeniyle müşteriler için daha çekici olduğunu fark etti. Premium modeller RGB aydınlatma ile bile sunuluyor, bu da birçok müşterinin üçüncü taraf soğutma yükseltmesine ihtiyaç duymadan yalnızca referans soğutuculara güvenebileceği anlamına geliyor. Intel’in ADL-S (Alder Lake-S) işlemciler için sunduğu üç termal çözümden ikisi, arka aydınlatma efektlerine sahip olacak.

AMD şu an, altı adede kadar soğutma çözümü sunuyor (Threadripper serisi için Wraith Ripper soğutucu dahil). Bu soğutucular, Zen2 tabanlı Ryzen 3000 serisi ile birlikte tanıtılmıştı.

Gameolog

Gameolog kurucusu olarak oyun sektörünü sıkı bir şekilde takip ediyorum. Sektöre ait son gelişmeleri ve haber içeriklerini sizlere en doğru şekilde iletmeyi amaçlıyorum...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir